විශේෂ ලිපි

Prof. Ananda Jayawardane bows out of Vice-Chancellorship

Prof. Ananda Jayawardane completes his second term as the Vice Chancellor of the University of Moratuwa today, 27th November 2017. Prof. Jayawardane has made enormous strides in gearing the university towards its vision of making UoM an outstanding, globally recognized knowledge enterprise in Asia producing world class graduates and generating new knowledge in an environment that provides a rewarding experience for its students and staff. To that end, he laid special emphasis on quality assurance, international accreditation, improving research culture and enhancing innovation, thereby improving graduates’ responsiveness to industry needs.

Delegates from University of Wollongon, Australia visit University of Moratuwa

Prof. Sarath Perera, the Technical Director of the Australian power Quality and Reliability Centre (APQRC), Dr. Duane Robinson, the Deputy Director of the Sustainable Buildings Research Centre (SBRC), Dr. Ashish Agalgaonkar, Australian power Quality and Reliability Centre visited University of Moratuwa (UoM) on 07th July 2017.

Delegate from University of Louisville, United States visit UOM

Craig H. Blakely, PhD, MPH, Dean, School of Public Health and Information Sciences at the University of Louisville (UoFL), United States visited UOM on 16th May 2017. The potential programs of UoFL for discussion were suggested as MSc Clinical Investigative Science, MS Biostatistics, MPH Concentration in Environmental / Community Health, PhD and Joint Research Projects.

Delegates from Shangdon University, China visit University of Moratuwa

Prof. Han Baokun, Vice Dean of College of Mechanical and Electronic Engineering, Prof. Chen Qingguang, Director of Department of Mechanotronics and Prof. Yang Jurru, Director of  Department of Mechanical Manufacturing Engineering, Shangdon University of China visited University of Moratuwa on 25th April 2017 and discussed matters related to staff and student exchange programs, joint research programs and research center concept on mechatronics.

Unlocking Young Minds-2009

“Unlocking Young Minds-2009”, the seventh anniversary celebration exhibition, was held at the Faculty premises from 14th to 16th May 2009. Professor Malik Ranasinge‐ the Vice Chancellor of the University, Professor N.D.Gunawardena‐Deputy Vice Chancellor, Mrs Leisha De Silva Chandrasena‐Chairperson of Sri Lanka Telecom

A Continuation of long-term electricity policy analysis for the energy markets od south asia

Electricity market restructuring, energy tariff policies, generation capacity expansion plans, opportunities for international trade, and the role of IPPs are among some of the major policy issues concerning energy planners in the South Asian nations of Bangladesh, Bhutan, India, Pakistan, and Sri Lanka.

A GSM Alarm device for disaster early warning

The paper describes the design and development of an alarm device that can disseminate disaster early warnings to threatened communities over the GSM network. The device is capable of generating audible, high-volume alarms, flashlights and turning on an in-built radio in response to a warning message from an authorized entity via GSM’s short message service (SMS) or cell broadcast (CB).